JA! therapie & coaching


Over mij

Wees jezelf iemand anders bestaat al! Een grote waarheid deze uitspraak en een uitdaging voor mij om een ieder in contact te brengen met zijn authentieke en waardevolle ik. Met veel passie en enthousiasme voer ik sinds een aantal jaren het beroep van therapeut uit. Mijn specialisaties zijn; Regressietherapie, EMDR, Hypnotherapie, Tekentherapie, Relatietherapie en Coaching.

Waarom heb ik als therapeut juist voor deze vormen van therapie gekozen? Gesprekstherapie alleen werkt soms niet en beperkende overtuigingen of problemen liggen soms net iets dieper waar je in gesprekstherapie veel langer over doet of in enkele gevallen helemaal niet bijkomt met alleen praten. De therapieën werken doelgericht en efficiënt en er ontstaat relatief gezien snel inzicht en resultaat.

Kwaliteit en professionaliteit zijn kenwoorden voor mij. Om deze te kunnen garanderen bij de begeleiding blijf ik mijzelf ontwikkelen op het gebied van studies en bij- en nascholingen. 

Wat kenmerkt mijn persoonlijke werkwijze? Ik prikkel graag mensen op een creatieve, positief confronterende manier om uit hun comfortzone te treden en zo hun problemen of beperkende patronen onder ogen te zien. Dit alles op een respect- en vertrouwensvolle basis. De problemen zijn uiteraard serieus en vaak zwaar, maar een beetje humor of wat luchtigheid kan soms heel goed helpen relativeren. Ik werk niet met een kant en klaar model, maar inventariseer iedere keer tussentijds wat er nodig is zonder het gestelde doel uit het oog te verliezen.

Wat mij inspireert om dit werk te doen? Veel mensen ontdekken zichzelf (weer) of komen stukken dichter bij zichzelf en durven weer keuzes te maken vanuit wie ze zijn en niet onder druk van hun omgeving. Prachtig om te zien en fijn om mensen te mogen begeleiden bij wat ze ook maar tegenkomen in hun proces en om er uiteindelijk achter te komen, dat veel, zo niet alles in henzelf zit!